onsdag den 20. marts 2013

Meget god mandelkage

Er vild med Camilla Plum og hendes fantastiske bog: ÆLLE BÆLLE FRIKADELLE. Hendens hjemmeside


Har været i gang med mandel kage med frugt og uhmmm den er ikke til at stå for, måske mine kollegaer er heldig at smage i morgen:0)
Men I skal da ikke slippe for denne skønne opskrift, som kan varieres efter smag og behag. Jeg har taget de sidste sommer rabarber fra mine forældres have op af fryseren + friske pære. Der bliver nemlig hele to kager ud af denne opskrift.





Mandelkage:

200 g smør
200 g sukker
200 g mandler eller nødder
200 g hvedemel
1 vaniljestang
1 æg
frugt eller bær
strøsukker

Nødderne eller mandler hakkes, så der både er pulver og store stykker. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bland i nødderne. Bland det hele med hænderne i en skål til en jævn dej. Fordel den i to tærteforme. Den kan bages som den er eller man kan kommer æble eller pære stykker på i et tykt lag. Rabarber, stikkelsbær eller blommer er også rigtig godt. Frugten trykkes godt ned i dejen.
Drys frugten med et godt lag sukker og bag ved 175 grader til bunden er gennembagt og fyldet mørt. Ca 40 min.


        



Nydes lun med creme fraiche og en god kop kaffe/the. God bage lyst.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...